Ezt a nagyon egyszerű de nagyon finom epres gyümölcstortát a Páromnak készítettem meglepetésnek, mivel tudom hogy nagyon szereti a tortákat és pont vizsgázni volt amikor készítettem neki. Ami itthon volt abból készítettem el neki :)
Hozzávalók:
Piskóta alap:
6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
1/2 sütőpor
egy csipet só
Puding:
Gála puding (főzés nélküli) (szerintem azért jobb mert finomabb íze van ezzel a pudinggal de lehet főzőssel is)
4 dl tej
Tetejére:
Dr. Oetker gyümölcs kocsonya (eper ízű)
Elkészítése:
Egy sima piskóta alapot készítünk, a tojásokat szétválasztjuk majd a sárgájához hozzá adjuk a cukort és a sütőport a csipet sót majd robotgéppel elkeverjük míg szép sárga színe nem lesz. Aztán a tojás fehérjéket is felverjük jó kemény habbá míg meg nem lehet fordítani úgy a tálat hogy ne essen ki. Aztán lassan a tojás sárgájás masszához keverjük a fehérjét és a lisztet kanalanként. Majd kivajazott vagy kizsírozott és ki lisztezett torta formába öntjük tűpróbáig sütjük . Közben a Gála pudingot összekeverjük a tejjel és a hűtőbbe tesszük kicsit amíg meghűl egy kicsit a piskóta tésztánk . (az én pudingom azt még 4,5 dl tejből van és azért lett híg kicsit 4 dl tejjel csináljátok )a torta formát közben elmosogatjuk és a torta lap alsó részét bele helyezzük.Majd félbevágjuk a piskóta tésztát és a puding felét rákenjük meg rakjuk eperrel aztán rátesszük a másik felét a piskótának megkenjük a maradék pudinggal és szépen elhelyezzük rajta az epret. ha kész akkor a gyümölcskocsonyát a papír hátoldalán lévő leírás szerint elkészítjük és lassan a torta közepétől kifelé elkezdjük önteni. Majd hűtőben tartjuk 1 - 1.5 órát és fogyasztható :) JÓ étvágyat hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése