Hozzávalók:
-12 dkg liszt
-3 tojás
-1 púpozott teáskanálnyi sütőpor
-1,4 dl tej
-1 csipetnyi só
-4 púpozott teáskanálnyi cukor
Elkészítése:
A tojássárgákat elválasztod a fehérjéktől és a cukorral együtt egy tálba teszed.
Jól felvered, még fehér nem lesz, majd folyamatosan kavargatva hozzá adod a tejet. Óvatosan hozzáadod a sütőporral elkavart lisztet is.
Egy külön tálban felvered a tojás fehérjéket egy csipetnyi só hozzáadásával, majd lassan-lassan a sárgákhoz adod. Kanállal óvatosan összekavarod, vigyázva arra, hogy ne törjön meg a hab.
Felforrósítasz egy teflon serpenyőt, megkened olajjal, és kb. egy negyed merőkanálnyi masszát öntesz bele. Eléggé habos, ezért nem kell sokat tenned belőle, hisz úgyis szétfolyik. Nem kell sokat sütnöd, ha a palacsinta felszínén hólyagocskák jelentkeznek, akkor készen is van.
Én általában duplát csinálok mert kevés lenne nagyon szerintem még 2 embernek is:)
Jó étvágyat hozzá :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése