"Az élet olyan, mint egy doboz bonbon: az ember nem tudhatja, mit vesz belőle."

2012. január 7., szombat

Birsalmasajt

Hozzávalók:

-2 kg birsalma
-cukor
-1 citrom 

Elkészítése:
A birsalmákat megmossuk, negyedekbe vágjuk, magházukat eltávolítjuk és egy edénybe rakjuk. Ezután kevés vízzel felengedjük és fél citrom levét belefacsarjuk majd fedő alatt puhára pároljuk. Leszűrjük, majd lehúzzuk a héját (nekem nem mindenhol sikerült) és pépesítjük. Megmérjük a pépesített birsalmát és a mennyiség 80%-nak megfelelő cukrot adunk hozzá, valamint a citrom maradék levét. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük majd egy fóliával és folpackkal kibélelt formába töltjük és egy éjszakát dermedni hagyjuk. Miután megdermedt kiborítjuk és hűvös helyen két hétig szárítjuk.
Mondjuk nekünk nem bírt ki két hetet :D Nagyon finom. Mindenkinek jó étvágyat hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése